maanantai 24. tammikuuta 2011

Voihan nenä!

Muuten niin väritön ja kalpea naamani menee kylmällä säällä aivan punaiseksi. Tässä iässä luulisi jo oppineen ettei sellaisella säällä kannata kuvata itseään, mutta ei, en ole selvästikään vielä sisäistänyt asiaa. Luvassa siis petteri punanaama kuvia :D

Ylpeänä kuitenkin esittelen ensimmäisen laatikosta kaivetun ufon, valmiina! Näitä on siis vielä tulossa lisää...



Malli: oma sävellys (ravelry)
Lanka: Novitan Florica kaksinkertaisena, 535 g
Puikot: 5 mm ja 4,5 mm resorissa
Napit: Virosta, taisi olla Veimevakk-kaupasta

Syysneulehan tämä on ja siksi sen valmistuminen on kestänyt. Jos ei ehdi tehdä valmiiksi syksyllä niin sitten se jää helposti odottamaan sitä seuraavaa syksyä. Neuleesta suurin osa tuli tehtyä jo yli kaksi vuotta sitten.



Joustinneule on neulottu 2 oikein kiertäen ja 1 nurin. Kauluksessa tein myös nurjat kiertäen niin että sitä voi pitää myös ylösnapitettuna. Kuvio on muokattu Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit -kirjasta. Muuten tämä on vain pistetään mututuntumalla menemään tekniikalla tehty.



Eniten ongelmia oli hihojen pyöriön istuvuuden kanssa. Olenkin jo varustautunut seuraava omaa koitosta varten hieman paremmin. Kaiken kukkuraksi hihat ovat liian pitkät, mutta kun olin neulonut pyöriöt yhteensä 3 kertaa ja vihdoinkin saanut ne vielä ommeltua paikalleen en ruvennut purkamaan pituuden takia.



Kylmänkankea punanenä yrittää poseerata. Tosin tässä näkyvät uudet hiukseni. Ne lyhenivät hieman, imetyksen myötä lähti niin valtavasti hiuksia niin päätin että nyt tai ei koskaan. Viimeksi minulla oli lyhyemmät hiukset yli kymmenen vuotta sitten.



Kylmä tuuli aiheutti myös sen ettei päätä voinut nostaa ylös. Naama olisi jäätynyt vielä enemmän :D




Laatikossa lojuneita keskeneräisiä neuleita on siis tulossa enemmän. Harmittaa että neuleita ei meinaa saada valmiiksi heti, minulta kun jää yleensä vain vähän jäljelle. Sitten kun sen vihdoinkin saa valmiiksi mieli on jo muuttunut. Nyt jos tekisin kyseisen neuleen en esim. tekisi kuvioita selkäpuolelle. No, äiti taisi tarjoutua lainaajaksi, joten voi olla että neule lähtee sinne suuntaan lainaan...