maanantai 26. heinäkuuta 2010

Pienet perhoset

Kesäneulettahan ei nyt tarvita liian kuuman sään takia, mutta sellainen valmistui kuitenkin.



Malli: Anna Bellin Cherry (ravelry)
Lanka: Novitan Butterfly, 280 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Muuta: napit omasta varastosta ja nauha Stockmannilta




Lanka on joskus ostettu periaatteella "kun nyt halvalla sai". Onhan se ihan kivaa näin kesäneuleisiin, vaikkakin väri ensin mietitytti. Neuloessa suunnittelin jo värjäystä, mutta päätin sittenkin jättää heleän kesävärin. Onneksi värjäyksen voi suorittaa myöhemminkin jos siltä tuntuu. Loppulangalle pitäisi keksiä jokin sopiva projekti, noin 2 kerää olisi käytettävissä...



Joitain pieniä muutoksia tuli tehtyä. Suurensin kaula-aukkoa, pidensin helmaa, lisäsin nappien määrää ja jatkoin napitusta alas asti. Koko on juuri sopiva, vaikkakin rintavarustus on tällä hetkellä hieman suurempi kuin normaalisti.



Pikkuneitimme kasvaa hurjaa vauhtia ja on jo antanut äidillekin hieman neulonta-aikaa. Neuletta aloitin laskettuna päivänä ja ehdinkin neuloa takakappaleen ja melkein toisen etukappaleen ennen kuin pikkuinen putkahti maailmaan. Kun sitten tajusin kesän olevan täällä, otin projektin lähes pakkopullaksi. Joka ikinen hetki oli pakko neuloa ja niinhän se siitä sitten valmistuikin. Nyt toivotaan vain hieman viileämpiä säitä niin että neule pääsisi käyttöön ja niin että syysneuleita voisi edes kuvitella neulovansa.

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Lahja äidille

Päätin jo keväällä että teen äidille synttärilahjaksi huivin. Tosin synttärit oli ja meni ja huivikin oli valmistumassa ihan ajoissa, mutta lopussa huomasin ettei lanka riitä, eikä saamaa mallia olisi voinut lyhentää. Jouduin siis purkamaan koko huivin ja tekemään sen toisella mallilla. Ei kyllä ollenkaan haitannut, kun huivien tekeminen on kivaa ja kevyttä kesätekemistä! :) Enkä itse oikein tykkää käyttää pitsihuiveja, joten niitä pitää sitten väsätä muille, jos niitä ylipäätään haluaa tehdä!



Malli: Gail (ravelry)
Lanka: Vyyhti ostettu jostain pikkupuodista (en siis muista)
Puikot: 4,5 mm

Lanka on tosiaan joskus aikoja sitten ostettu jostain pikkukaupasta, eikä vyötettä ole jäljellä, eikä sen lisäksi muistikuvaa mistä se on... Lanka on ohuen sukkalangan paksuista, tiheys olisi ehkä 24, jos pinta olisi sukalle sopivaa tiheyttä. Vyyhtiä oli vain yksi, ja siksi langanriitosta tuli vähän ongelmia. Lopuksi lankaa jäi vain 1,5 m (hyvin optimoitu langankäyttö siis ;) Huivista tuli aika pieni, mutta menee hyvin kaksi kertaa kaulan ympäri ja reilusti solmuun. Mielestäni pienet huivit ovat jopa käytännöllisempiä kuin isot, joten toivotaan että pienemmällekin huiville on käyttöä!

Oli vaikea löytää kivaa huivimallia kun tuntuu että kaikki huivit on tungettu täyteen kaikkea mahdollista pitsikuviota. Tämä oli kuitenkin riittävän yksinkertainen ja sopii mielestäni hyvin äidin tyyliin. Puikot olisi voineet olla vielä isommat, mutta toisaalta huivi pysyy ehkä paremmin muodossaan kun on hieman napakampi.




Huivia oli mukavaa kesäneulomista, se roikkui mukana monessa eri paikassa! Välillä pääsi lankakeräkin karkuteille. :)



Ja vielä peruskuva josta näkee koko huivin kuvion :)