keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Pitsiä kesään

Tämän neuleen piti jo valmistua viime kesäksi siistimmäksi neuleeksi mitä voi käyttää kesämekkojen kanssa. Kun kaikki osat olivat valmiita, jäin kuitenkin miettimään mitä teen hihoille. Tänä keväänä pääsin lopulta päätökseen että liivi tästä tulee, ja purkasin hihat. Hihoilla tässä olisi liikaa kaikkea pitsihässäkkää.



Lanka: DROPS Muskat
Puikot: 3,5 mm ja 3,0 mm
Napit: Kirppikseltä

Tämä ohje oli oikein mukava ja kiinnostava neuloa. Tuossa reunapitsissä on hauskoja kuvioita ja muutenkin tuo helma toi mukavaa haastetta. Kuitenkaan ei tarvinnut päätä rapsuttaa kun lehdessä on ihan kuvaselostus kuinka eräät kohdat tehdään. :) Hihansuihin päätin tehdä samaa pitsikuviota kuin muihin reunoihin.



Tästä Muskat langasta tykkään hirveesti. Siinä on kivaa kiiltoa, ja se laskeutuu kivasti. Eikä se ole sellaista kovaa kuin puuvillalangat yleensä.

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Valmiina juhliin

Juhlia on ollut viime aikoina mielin määrin ja tietenkin pienelle neidille piti saada oma leninki. Kaapista löytyi paljon kivempia kankaita kuin kaupasta löytyvät valmiit mekot. Ompelukone surisi kovaa vauhtia syöttöjen välissä ja jokainen vapaa minuutti käytettiin hyväksi. Mekko valmistui siskon avulla vasta sitten kun ekat vieraat olivat jo saapuneet...



Kaavat: Ottobre 6/2008
Koko: 62 cm

Kankaat: Hawthorne Threadsista
Lisäksi: satiininauhaa ja neppareita Stockmannilta

Yksi meidän siskokatraasta pääsi myös ylioppilaaksi joten juhlanaihetta oli silloinkin. Eikö se ollut niin että nainen ei joka juhlissa voi käyttää aina vain samaa mekkoa!? Pitää siis kohta ommella toinen mekko :)



Samainen sisko sai aurinkosukat syntymäpäivälahjaksi.



Malli: Cookie A, Kai-Mei (ravelry)
Lanka: Online Supersocke 100, 60 g
Puikot: 2,5 mm

Langan värjäsin maha-aikoina kattilassa dylonin nappivärillä. Opin kantapään kautta miten kireälle vyyhtiä pitävää solmua EI pidä laittaa. Langassa on vaaleampia ja joskus jopa ihan valkoisia pilkkuja. No, elävöittää langan väriä sopivasti ;)



Meidän huushollissa on myös pieni tuleva neuloja. Tarttuu langanpätkään ja puikkoihin aivan heti kun äiti yrittää neuloa :D

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ylpeä täti

Kun nyt minusta tuli täti niin oli aivan pakko saada tehdä neitoselle pikkuruista vaatetta. Mikäpä parempi kuin kesäinen nukkupussi.


Malli: DROPS makuupussi koko 50/56
Lanka: Lane Cervinia Merino Superfine
Puikot: 3,0 mm
Napit: Soukan Menita
Aina sitä ajattelee kun te kee vauvalle jotain, niin ihan pieni juttu se on ja nopeasti menee. Mutta ei tämä makuupussi ihan niin pieni ollutkaan ;) Kiitos tuhkapilven pussi valmistui kuitenkin ajoissa, ettei heti jää pieneksi. Eikä neitikään ole kasvanut niin hurjaa vauhtia, kuin joskus vauvat kasvavat (onneksi)
Tiheys ei aivan täsmännyt joten tein suuremman koon silmukkamäärän mukaan ja pituuden kuitenkin niin kuin pienin koko. Muutoksia tein ainoastaan hupussa, kun jätin pois käännettävän reunan, joka ei ehkä kuitenkaan pysyisi käännettynä ja olisi vaan jatkuvasti silmillä.


Lanka on ostettu Karnaluksista Tallinnasta ja on mielestäni aivan perus merinolankaa. Kevyttää neuloa ja kiva pinta :)




Voi tässä nukkupussissa näköjään tehdä jumppaliikkeitäkin.
Omistaja vaikuttaa ainakin onnelliselta :)