sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Sukkia

En ole vielä koskaan saanut tehtyä ohuita, nilkan korkuisia villasukkia itselleni (polvisukat kylläkin..), on mukamas niin vaivalloista. Ja olihan se hieman, kesti ainakin kolme kuukautta! En tiedä mikä näissä sukissa on, kun niiden tekeminen ottaa niin paljon vastaan, koska itse aikaa niiden tekoon ei paljoa mene.



Malli: Devon kirjasta Cookie A. Sock innovation
Lanka: Fortissima Socka 65 g
Puikot: 2,5 mm

Malli oli sopivan kiinnostava, mutta kuitenkin helppo oppia. Sukat kulkivat siis koko kesän laukussa. :) Ja mikäs siinä, valmistuivathan ne sopivasti syksyksi. Kantapää oli kiva, en ole varma nimestä, mutta olisiko pyöreä kantapää, eikä sellainen perinteinen. Istuu niin paljon paremmin jalkaan!



Toiset vähän aikaan sitten valmistuneet sukat tein veljenpojalle. Hän toivoi mustia, eikä niissä saanut olla mitään väriä. Tylsää? No kyllä! Mutta tilauksesta sellaiset tein, eiköhän ne ole teinipojan mieleen.



Malli: Novitan perus villasukat vyötteestä
Lanka: Novita Seitsemän veljestä 130 g
Puikot: 3,5 mm

En jaksanut ajatella, joten seurasin vain vyötteen ohjetta, eipä siitä sitten sen enempää...

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Syysneule


Perus syysneuleelle oli tarvetta, joten tällaisen väsäsin.


Lanka: DROPS Alpaca n. 250 g
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Muuta: Napit Tallinnasta Karnaluksista

On tuo Alpaca vaan niin ihanaa lankaa. :) Harmi vaan että jos tekee isoilla puikoilla, tulee pinnasta hieman epätasasta.. Tässä tapauksessa onneksi pingoitus korjasi asian.

Lankaa ostin joskus 350 g kun en oikein tiennyt mitä tehdä, mutta eipä tuohon montaa kerää mennyt. Neule oli hieman tylsä tehdä, mutta niin ne perusneuleet yleensä on.



Ohjeeseen tein ihan vain pieniä muutkosia. Pidensin neuletta, sekä tein vyötäröön perus kavennukset ja levennykset. Röyhelön tapaiset virkkaukset jätin myös pois tuosta kaarrokeosasta. Vähän niukaksi jäi ympärysmitta, mutta ei se mitään, eiköhän tuota yleensä auki pidetä. Eikä
kyllä ole ihme, kun tein pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa, enkä (taas) jaksanut mittailla tai mallitilkkuja tehdä. Hihat tein 30 cm:n pyöröillä ja ne oli tosi ihanat käytössä, vaikka vähän tottulelua vaati.



Ja vielä takaa.