torstai 18. syyskuuta 2008

Uus tukka ja täydellinen neule

Siis tämä on niin täydellinen että olen ihan sanaton (neule siis). Tässä on kaikki kohdallaan: palmikot, vähän pitsiä, istuvuus, kellohelma, kivan leveät hihansuut ja vielä nätti kaula-aukko. Vasta kun näin kuvat tajusin MITEN ihana tämä on. Voih.



Malli: Winter wonderland coat, kirjasta Inspired to knit
Lanka: Novita Florica kaksinkertaisena, lähes 800g
Puikot: 5 mm

Käytännöllisiä muutoksia tein jonkin verran. Neuloin kainaloihin asti yhtenä kappaleena, koska en halunnut saumoja ja jos joku ihmettelee, niin silmukoita oli paaaljon. Hihatkin neuloin pyörönä. Kaulusta en tehnyt erikseen, vaan poimin silmukat pääntiestä ja tein kauluksen "takaperin", laskujen kanssa piti olla kieli keskellä suuta, mutta onnistu se toisella kertaa. :)

Vaikka oli kova työ, niin neulominen oli tosi mukavaa koska ei ollut yhtäkään toistuvaa mallikertaa. Oli aina jotain uutta mitä odottaa. Luulin että olisi ollut paljon haastavampi, mutta ei ollenkaan ollut, ainoastaan hauska.



Katsokaa nyt miten onnellinen olen! :)



Kaksinkertaisella langalla neulominen ei ollenkaan haitannut, eikä sitä edes valmiista neuleesta huomaa. Florica on muutenkin aivan ihanaa lankaa, niin pehmoista ja kevyttä. Laskeutuu lisäksi tosi hyvin, monipuolinen värivalikoima ja on vielä halpaakin. Sopii siis köyhälle opiskelijalle. :)


Vau.

perjantai 12. syyskuuta 2008

Lapaset vol.1

Olen mestari kadottamaan lapasia, eikä viime talvelta ole yllättäen yhdetkään tallessa. Lapasia siis tehtailemaan, tässä ensimmäiset.



Malli: Chevalier -lapaset, jotka löytyy täältä
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

Lankaa jäi yli edellisestä projektista, juuri sopivasti lapasia varten. Lyhensin lapasten pituutta juuri niin kuin Tikru ohjeessa ehdotti. Väristä en oikein tiedä, mutta olen huomannut sellaisen jutun että jos lapaset eivät ole ihan täydelliset, niitä ei hävitä yhtä helposti. :) Malli kylläkin on täydellinen.. Jos hävitän nämä niin saan tehdä uudet hienommasta väristä. Hyvä plääni.

Puut on kivoja. :)



tiistai 2. syyskuuta 2008

Lahjoja

Alkuperäinen pelottava Cthulhu esiintyykin nyt söpössä muodossa.



Malli: Creepy Cute Crochet, Christen Haden
Lanka: Drops safran
Virkkuukoukku: 3 mm
Muuta: vanua ja silmiin kovikekangasta

Yritin kyllä kovasti kuvata vähässä valossa, mutta söpöyksen poistaminen ei kuitenkaan onnistunut.



Kyseinen otus oli siis mieheni syntymäpäivälahja. Olihan hänen pakko saada sellainen, koska oli kuulemma haaveillut Cthulhusta koko päivän töissä sen jälkeen kun kirja oli saapunut kotiimme... Töihin työpöydälle se kuulemma myös muuttaa.



Hyvä ystäväni valmistui maisteriksi ja tein hänelle lahjaksi laukun. Ei mitään sen kummempaa, mutta tuotti kuitenkin melkein ylitsepääsemättömiä ongelmia. Olin viime viikolla leirikoulussa ja tämän jälkeen hyvin väsynyt. Aivot olivat selvästikin jääneet sinne ja huomasin liian myöhään että ompeleminen aivottomana ei ole hyvä idea. Ompelin varmaan jokaisen sauman ainakin kahteen kertaa, leikkasin väärin (niin kangasta kuin liimakangastakin) ja ompelin taas uudestaan typerästi. Meinasin heittää laukun seinään. Älkää siis katsoko liian tarkkaan.



Onneksi ystäväni piti siitä... ;)