maanantai 28. huhtikuuta 2008

Apina liikkeellä

Sain aivan mahtavan inspiraatioiskun kun näin Jatan karkkislipoverin. Inspiraationpaniikki-isku vain paheni kun näin Jatan seuraavan elefanttislipoverin! Oli siis aivan pakko saada oma. Tässä tulos:



Malli: oma, mutta apinoitu Jatan idean pohjalta. Kuviot suureksi osaksi Jessica Trompilta.
Lanka: Drops Safran, noin 200 g
Puikot: 3 mm

Todellisuudessa lankaa meni enemmän kuin 200 g koska kaikkia värejä jäi jäljelle, mutta valmis slipoveri painaa sen verran. Ja tekniikka, steeking, on sama kuin Jatalla, eli neuloin putken kavennuksineen ja sitten ompelin, leikkasin, poimin silmukat ja kudoin reunat. Sain itseasiassa reunat ensimmäisellä kerralla hyväksi :) Olin aivan varmaa että menee pieleen joten olen hyvinhyvin tyytyväinen!



Olen ehdottomasti onnellinen :) vaikkakin pieni vikoja, tai siis tyhmyyksiäkin löytyy. Miksi osaan olla niin laiska etten heti alussa kun tein parit kavennukset jaksanut laskea vaan arvoin?! Eihän kavennukset tietenkään mennyt ihan kohdalleen... Mutta muuten siitä tuli oikein oman tuntuinen ja myös näköinen.


Sunnuntaiaamupäivä railakkaan ja menestyksekkään olutsuunnistuksen jälkeen. Älkää siis välittäkö hieman hatarasta katseesta ja silmäpusseista...

torstai 24. huhtikuuta 2008

Lahjuksia

Vihdoinkin saan jotain valmiiksi! Kaksi kolmiohuivia valmistui samalla mallilla ja kummatkin tulevat lahjaksi.



Malli:
Lehmus-huivi, Sari Åström Ulla 02/07
Lanka: Novitan Rose mohair 100 g (vaaleanpunainen huivi) ja Menitan vyötteetön mohair n. 40 g (vihreä huivi)
Puikot: 5 mm (v.punainen) ja 3,5 mm (vihreä)

Vihreä huivi lähtee ystävälleni Saksaan. Huivi on itseasiassa syntymäpäivälahja, mutta aivan mahdottoman myöhässä (syntymäpäivä oli helmikuussa...). Suurin syy tähän viivästymiseen on gradu johon toinen huivi liittyy. Vaaleanpunainen huivi tulee graduohjaajalleni kiitokseksi. Vihreän huivin olisin voinut neuloa hieman suuremmilla puikoilla, tuli aika peltiä, tosin syy on osittain myös langassa joka oli koostumukseltaan aika nihkeätä kutoa.

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Lisää kankaita tähän asuntoon

Toivoin hartaasti että n.s. ufot, eli keskeneräiset työt valmistuisivat nopeammin blogin myötä. Karu totuus on kuitenkin tullut vastaan; eivät ne valmistu jos ei niitä ehdi tehdä, tai jos vaihtoehtoisesti aloittaa jotain uutta...

Viime aikoina olen kuitenkin huomannut akuutin laukkupulan ja siksi olen käynyt kangaskaupoissa. Kankaita onkin kiikuteltu kotiin useampaan otteeseen ja tässä saldo.

















Kaikille kankaille on kyllä jokin suunnitelma. Kaksi vasemmanpuoleista Marimekkokangasta päätyvät luultavasti hameeksi. Osasta tulee vuorikankaita. Rakas siskoni mainitsi myös että vaikka olen biologi niin ei aina tarvitse näyttää siltä. No, tulipahan kuitenkin ostettua myös yksi aivan mainio biologikangas. Pääty luultavasti laukuksi.




























Lankoja ei ole tullut hankittua niin paljon, mutta sisko huijasi minut mukaansa Menitaan. Ostin kuitenkin vain yhdet langat ja niillekin on jo valmis suunnitelma. Ihanan värisistä langoista tulee kesätoppi.

















P.S. Miksi ihmeessä tämä idiootti blogi laittaa tiheämmän rivivälin osalle tekstiä!? Osaako joku auttaa... En voi sietää sitä että tyyli muuttuu kesken tekstin!!

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Sagittaria huivi

Malli: Vilman suunnittelema Sagittaria huivi
Lanka: Novita wool ~160g
Puikot: 6 mm

Vielä on paljon opeteltavaa blogin käytössä, mutta tässä ensimmäinen työ! Huivi valmistui sunnuntaina ja on jo ollut ahkerassa käytössä! Siitä tuli mielestäi aivan täydellinen! :) Huivia oli kiva neuloa vaikka pitsikuviota oli paljon. Päättely tosin piti tehdä kahteen kertaan, niin että siitä tuli riittävän venyvä.







Harjoittelua

Blogeja on seurattu jo kauan, mutta kesti hetken aikaa ennen kuin saatiin aikaiseksi avata ihan iki oma. Päätettiin avata yhdessä siskon kanssa niin että blogista tulisi mahdollisesti kiinnostavampi ja päivitystä tapahtuisi useammin. Blogin nimi pomppasi päähäni koska teemme kovin erilaisia juttuja erilaisen tyylimme takia. Joten toivottavasti kaikki löytävät jotain kivaa katseltavaa täältä tulevaisuudessa.

Toivottavasti sekaan vielä mahtuu vaikka suomalaisia neuleblogeja on jo aivan hurjasti!